Simpozionul “Deţinuţi politici ai regimului comunist. Cazul Ioan Ianolide” (9 iunie 2011)

Standard

Simpozion ”Deținuți politici ai regimului comunist. Cazul Ion Ianolide”

Muzeul Judeţean Teleorman  organizează  joi, 9 iunie 2011, ora 10.00 , simpozionul“Deţinuţi politici ai regimului comunist. Cazul Ioan Ianolide”. Manifestarea este organizată în colaborare cu Asociaţia Deţinuţilor Politici Teleorman şi Liceul “C. Noica” din Alexandria.

Ioan Ianolide, născut în anul 1919 în comuna Dobroteşti, a făcut parte în tinereţe din mişcarea legionară. A fost întemniţat în perioada 1941 – 1964, trecând prin închisorile de la Aiud, Piteşti, Gherla şi Canal.

Despre închisorile comuniste şi cei care le-au populat, Ioan Ianolide a povestit mai târziu în cartea “Întoarcerea la Hristos”, apărută în anul 2006, prefaţată de părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa. Cartea a fost considerată un best-seller.

Ioan Ianolide s-a stins din viaţă pe data de 5 februarie 1986, lăsând lumii un document de o mare valoare istorică privind regimul deţinuţilor politici din perioada regimului comunist.

Personalitatea omului Ioan Ianolide va fi evocată în cadrul simpozionului de către muzeograful Steluţa Pătraşcu. De asemenea, preşedintele Asociaţiei Deţinuţilor Politici Teleorman, Petre Vişan va împărtăşi din amintirile personale trăite în închisorile comuniste.

(Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național Teleorman)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s