Cuvânt de întâmpinare

Standard

Acest blog s-a născut din evlavia față de fericitul mărturisitor Ioan Ianolide, cel mai bun prieten al lui Valeriu Gafencu. În ultimii ani s-a vorbit mult despre sfințenia lui Valeriu, și aproape exclusivist, dar involuntar ceilalți mărturisitori au rămas oarecum în umbră. De aceea acum îndrăznim să-l aducem pe Ioan mai aproape de inimile voastre. Ceilalți mărturisitori, nu mai puțin importanți, încă își așteaptă ostenitorii.

Ideea blogului ne-a venit încă de acum un an și speram să-l putem finaliza pentru data de 5 februarie anul acesta.

După fireasca binecuvântare a demersului, am pornit cu pași prea mărunți așa încât timpul a trecut repede și iată că ne-am văzut intrați în anul 2013 fără a putea face mare lucru. La un moment dat am zis că nu vom reuși să finalizăm lucrarea până în 5 februarie, ziua comemorării lui Ioan, și că vor mai trece alte luni până vom termina.

Însă momentul decisiv care a schimbat întregul plan a fost acela în care am aflat că IPS Iosif, Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Meridionale și Occidentale, organizează ciclul de conferințe Martor, dedicat fericitului Ioan.

Atunci am realizat că nu mai trebuie să întârziem nicio clipă pentru că lucrarea aceasta mică face parte dintr-un plan mai mare al lui Dumnezeu pentru proslăvirea noilor martiri.

Așadar, ne-am pus la lucru și astăzi, cu mila Domnului și ajutorul sfinților, vă oferim această lucrare, spre folos sufletesc.

În timp vom aduce mai multe completări, căci mai avem mult până să desăvârșim lucrarea… la nivel virtual. Până atunci nădăjduim că o vom desăvârși cu toții în inimile noastre.

În final, vă invităm să ne bucurăm împreună de frumusețea duhovnicească a fericitului Ioan și să dea Domnul să devenim și noi frumoși la suflet, ca el și ca toți mărturisitorii pe care i-a încondeiat în mărturiile sale.

Cu rugăciunile noilor martiri și ale tuturor sfinților cei din veac, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi păcătoșii!

5 răspunsuri »

  1. Fiti binecuvantati pentru tot ceea ce faceti pentru cinstirea memoriei lui Ioan Ianolide, care ne-a lasat o comoara duhovniceasca deosebita prin scrierile sale cat si prin pretul platit prin suferintele sale. Cea mai buna cinstire pe care i-am pute-o aduce este de a trai cu totii in Hristos. Fie ca acest site sa fie un sprijin in acest sens pentru toti cei care vor poposi aici. Slava lui Dumnezeu pentru aceasta!

  2. Mi se umplu, fara sa vreau, ochii de lacrimi de bucurie, de emotie citind acest blog.
    Bunul Dumnezeu sa va ajute, sa continuati aceasta grea, dar atat de minunata activitate divina!

  3. Pingback: PELERIN ORTODOX » Ioan Ianolide comemorat la Paris. Cuvantul IPS Iosif. Scrisoarea Constantei Ianolide. Filmul “Trei Craciunuri”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s